Gevelbekleding hout

Houten gevelbekleding: traditioneel en tijdloos

Geef uw woning, boerderij of kantoorpand een mooie traditionele en tijdloze uitstraling met gevelbekleding van hout. Een ruim assortiment houten gevelbekleding vindt u bij Stabigo. Houten gevelbekleding is een van de meest traditionele manieren om uw gevel te bekleden. Wanneer u voor hout als gevelbekleding kiest, is er een scala aan soorten, kleuren en structuren waar u uit kunt kiezen. Veelgebruikte houtsoorten voor gevelbekleding zijn Europees vurenhout en Western Red Cedar.

Laagste prijs garantie

Laagste prijs garantie

Eigen bezorgdienst

Eigen bezorgdienst

Niet goed geld terug

Niet goed? geld terug!

Mozaiek
Mozaïek

Leverbaar in veel varianten

Kiezels
Kiezels

Verschillende maten en kleuren

Stone panels
Stone panels

Voor binnen en buiten

Quartz panels
Quartz panels

Natuurlijke muurbekleding

Waskommen
Waskommen

Natuursteen waskommen

Waskommen
Waskommen

Natuursteen waskommen

Bescherming gevelbekleding van hout

Houten gevelbekleding biedt weerstand tegen alle weersomstandigheden. Met onze producten voor houten gevelbekleding bent u verzekerd van kwaliteit van het hoogste niveau. Een ander belangrijk voordeel is dat de uitstraling door de jaren heen behouden blijft met minimaal onderhoud. Door te kiezen voor houten gevelbekleding geef u uw woning een warme en authentieke uitstraling. Heel wat houtsoorten zijn geschikt als gevelafwerking en u kunt er ook voor kiezen om de houten muurbekleding te combineren met isolatie.

Vergrijzend hout onderhoudsarm

Sommige houtsoorten worden niet bewerkt omdat ze door een natuurlijk proces ‘vergrijzen’. Het voordeel van vergrijzend hout is dat dit hout niet geschilderd hoeft te worden, het wordt zelfs afgeraden om dit te doen. Als u toch graag uw houten gevel een kleurtje wilt geven, dan kunt u dus het beste een houtsoort kiezen die niet vergrijst. Wij kunnen u uitstekend adviseren in de de keuze voor uw houtsoort.

Voor- en nadelen van houten gevelbekleding

Onderstaand zetten we de voor- en nadelen van het gebruik van hout als gevelbekleding voor uw pand op een rijtje:

  • Onbehandeld, vergrijzend hout is milieuvriendelijk
  • Hout is een voordelige gevelbekleding
  • Niet vergrijzend hout kan in iedere gewenste kleur geschilderd worden
  • Hout geeft een natuurlijke, authentieke uitstraling
  • Reparaties zijn relatief eenvoudig uit te voeren
  • Vraagt enig onderhoud (afhankelijk van het type hout)
  • Hardhouten gevelbekledingen zijn niet altijd even ecologisch (tropisch hardhout)

Advies bij houtkeuze en montage

Zoekt u naar gevelbekleding van hout voor uw woning of bedrijfspand? Schakel dan een professional in. Een specialist als Stabigo kan u adviseren over de meest geschikte houtsoort op basis van uw voorkeuren en budget. Bovendien kunnen wij u helpen met een correcte uitvoering van de werkzaamheden bij het aanbrengen van een houten gevelbekleding.

Vind uw decoratieve wandpanelen

Heeft u nog vragen over onze producten? Bel ons dan via 0472067800 of mail naar: info@stabigo.com. Onze adviseurs zijn u graag van dienst bij het uitbrengen van een advies over de beste houten gevelpanelen voor u!